DUBTES ANTENA I EQUIP HF
Autor: EA3HWR Correu: ea3hwr@gmail.com Data: 3/23/2016 7:27:13 PM
Hola! Vull començar en HF, especialment m'interessen els modes digitals. Tinc mirats dos equips sobre els que dubto, el polèmic i accidentat Yaesu FT-991 (per cert, molt a 'tiro' de preu en botigues holandeses i alemanyes, pels 1.245 iva inclòs) o l'ICOM IC-7300, la 'revelació' SDR. Agrairé comentaris per si puc aclarir aquests dubtes i decidir-me per un d'aquests dos equips.... Pel que fa a l'antena, visc en un bloc de pisos, una casa entre mitgeres a un pis per planta, i una planta aprox de 14 x 9 metres. No tinc problemes d'autoritzacions per antenes a la teulada, però sí que hi ha una limitació important d'espai. La teulada deu fer uns 10 x 9 metres a dues vessants. Això crec que limita una mica la possibilitat d'instal.lar-hi dipols horitzontals... així que m'interessen els comentaris i experiències en antenes que ocupin poc espai i puguin obtenir un bon rendiment en HF. Ah, és clar.... i que no sigui massa cares.... Ara tinc penjades una petita discone DIAMOND D-130 (multibanda) i una Solarcon-99 de 5,5 m. amb pla de terra GPK-1, sintonitzada a 27 però que vull sintonitzar a 28-29. Per treballar en HF m'interessen inicialment totes les bandes, des dels 160 fins els 6 m. Potser a efectes d'antena valdria més concentrar-me en algunes poques? Quines seria aconsellable, a efectes d'antena? Tant l'ICOM 7300 com el Yaesu 991 porten incorporat un sintonitzador d'antena, és suficient o és aconsellable tenir-ne un d'extern? Bé, són moltes preguntes, perdoneu i gràcies per la paciència 73 Jordi
 
TEMA: Dubtes antena i equip HF — Fa 2959 Dies
Autor EA3FFE

Hola Jordi
Primer de tot donar-te la benvinguda a la comunitat Ham.
Referent als equips que esmentes, segurament tindràs opinions de tot tipus, i encara sent un equip nou el IC-7300 sembla una magnífica emissora amb moltíssimes prestacions, jo sens dubte pel que he llegit seria la meva elecció, Sempre pots anar a http://qrznow.com/  on trobaràs moltes anàlisis de les emissores.


El tema de les antenes no és gens senzill. en aquest espai tens moltes possibilitats, però el primer que pinso és si tens edificacions més altes que la teva. Això és important a l''hora de decidir el tipus de projecte, si posar una vertical o una direccional. Hi ha antenes directives d''espai reduït, però són molt cares i l''ample de banda és espantós, la qual cosa t''obliga a tirar d''acoblador d''antenes. També una combinació de vertical i dipols pot ser una bona solució, però per saber més de les possibilitats que tens, seria imprescindible tenir un plànol per veure que es pot fer i que no.


Et recomano també que et subscriguis a la llista de correu http://qrp.cat, on sol haver-hi informació i debat sobre antenes entre altres temes.
Salutacions - Marià

Data 10/4/2016